Ryanair avbryter flygningar efter att ‘röra upp’ pilotsemester

Ryanair Viktminskning Tabletter avbryter flygningar Gå Ner I Vikt På En Vecka efter att ‘röra upp’ pilotsemester

De flesta avbokningarna beror på en eftersläpning av personalresan som har sett ett stort antal flygbolagets personalbokningar till slutet av året.

Flygbolaget ändrar sitt semesterår, som för närvarande går från april till mars, att springa från januari till december istället.

Rynanair sade att skiftet innebar att det var nödvändigt att tilldela årlig semester till piloter i september och oktober.

Passagerarens klagomål Avbokningarna kan påverka upp till 285 000 passagerare, som erbjuds alternativa flyg eller återbetalningar.

Jacobs sa att drabbade kunder skulle ha skickats ett mail.

‘Vi rekommenderar kunder att kontrollera e-postadressen Gå Ner I Vikt På En Vecka som används för att göra deras bokning,’ tillade han.

En sida på Ryanairs webbplats detaljer flygningar avbrutna fram till den 20 september. Det står att 56 flygningar avbryts på måndag, 55 på tisdag och 53 på onsdag.

Ryanair har sagt att färre än 2% av flygningarna skulle avbrytas och flytten skulle hjälpa till att nå sitt årliga punktlighetsmål på 90%.

Men passagerare har klagat över den osäkerhet som härrör.

Gary Cummings berodde på att flyga från Leeds till Bratislava fredag ​​morgon.

På torsdagskväll fick han ett sms från Ryanair och sa att hans flyg hade blivit avbrutet.

Den enda alternativa flygningen han erbjöd var på måndag när han ursprungligen skulle återvända till Leeds.

‘Vi var kvar i limbo verkligen’, sa han till BBC Radio 5 live.

Storbritanniens luftfart minister Lord Callanan sa att han förväntade sig ‘alla flygbolag att uppfylla sina skyldigheter gentemot sina kunder’.

‘Vid eventuell avbrott eller avbokning måste flygbolagen se till att kunderna är fullt kompenserade och allt görs för att erbjuda alternativa researrangemang.’

Kunderna har rättigheter enligt den europeiska lagstiftningen om passagerarrättigheter.

‘Reglerna säger om flygbolaget inte har ett lämpligt alternativ flyg, du måste bokas på ett rivaliserat flygbolag’, säger Simon Calder, reseredaktör för det oberoende.

Han sade att passagerare också skulle kunna kräva ersättning för avbokningarna.

‘Det är en märklig sak i fråga om kundvård, för att säga att vi vill förbättra verksamheten genom att hålla fler plan på marken,’ berättade han för BBC.

Analys: Ryanair förnekar personalutflyttningBy Joe Lynam, BBC Business CorrespondentRyanair är det största flygbolaget i Europa och kungen av lågprisflygbolag.

Men det nya barnet på det fräcka blocket är norska. De har växt nästan exponentiellt de senaste tre åren och planerar även att inrätta en ny bas i Dublin Ryanairs bakgård.

För att gnugga in, skrämde de förra veckan att ta på sig 140 Ryanair-piloter hittills i år.

Dessutom sa norska att de nyanställda piloterna, till skillnad från de flesta nya Ryanair-piloter, skulle få ett heltidsjobb (i motsats till entreprenörsstatus) och en konkurrenskraftig lön.

Ryanair förnekar flitigt att det har varit ett utflytt av personal och det som kan ligga bakom det plötsliga beslutet att grunda upp till 50 flygningar om dagen i 6 veckor.