Ryanair att avbryta upp till 50 flyg per dag

Ryanair att avbryta upp till 50 flyg per dag

Ryanair kör en reducerad tidtabell i sex veckor (Bild: Getty)

Ryanair har varnat för kunder att det kommer att avbryta så många som 50 flygningar varje dag under de närmaste sex veckorna.

Beslutet har fattats på grund av en stor eftersläpning av årlig ledighet, vilket har sett ett stort antal flygbolags personalbokningar till slutet av året.

Pensionären filmade slår med patienten med stickpinne när han sover

Punktligheten sjönk under 80% Gå Ner ett Kilo I Veckan under de senaste två veckorna, med att budgetflygbolaget också skyller förseningar och strejker i flygtrafikkontrollen och dåligt väder.

En Gå Ner I Vikt På En Vecka talesman medgav siffran men tillsatte att minska 2% av sin tidtabell skulle hjälpa prestanda samtidigt som personalen gick på semester.

Passagerare som berörs kommer att erbjudas alternativa flygningar eller återbetalningar, sade Ryanair. Nästa flygning på 3 dagar.

Detta ledde till att många arbetstagare bokade ledig tid före årets slut så att de kunde använda sin dagliga tilldelning.

Arbetsförsvarssekreteraren backar Tories över Ryssland i motsats till Jeremy Corbyn

Kunder har tagit till sociala medier för att klaga på deras behandling, med vissa att de inte kunde avboka en hotellbokning och lämnade sig ur fickan.

Maria Joanna Suquitana sa att gästerna på väg till brorbröllopet i Italien hade sina flygningar avbrutna timmar före avresa.

Hon skrev på Facebook: tvingades hyra en bil från Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Tyskland och köra 16 timmar eftersom vi bara kan lita på att flyga med dig igen. De mest stressiga dagarna i våra liv.

Hon sa: gått till sängs i tårar, ringde hotell, kan få återbetalning för kort varsel, samma med parkering, Anne Frank husbiljetter etc etc alla återbetalas inte.

Ryanair Kenny Jacobs sa: kommer att avbryta 40-50 flygningar dagligen under de närmaste sex veckorna, (mindre än 2% av vårt schema) med något högre antal i helgen när vi börjar implementera dessa avbokningar.

Mer: UKParamedic finner arg anteckning kvar på parkerad ambulans av en konsult

Brittiska ex-man spion Anna Chapman dog för två år sedan i åldern bara 36

Pojke, 14, lider av livskvalitetsskador vid fotografering utanför Londons tunnelbanestation

fungerar som schemalagd om inte ett e-postmeddelande som bekräftar en avbokning har mottagits. Vi rekommenderar kunderna att kontrollera e-postadressen som används för att göra deras bokning.

Meddelanden för flygningar som avbröts till och med onsdagen den 20 september har skickats till berörda kunder och vi fortsätter att skicka regelbundna uppdateringar och efter flyginformation på vår hemsida.

ber om ursäkt till alla berörda kunder för dessa avbokningar. Vi har krossat oss i planeringen av pilotferier och vi arbetar hårt för att fixa det.