RV låter familjen slå vägen med hotell förmåner

RV låter familjen slå vägen med hotell förmåner

Sommarvägsresor är ett Gå Ner I Vikt Gå Ner I Vikt Snabbt Piller På En Vecka bra sätt att se landet, men att äta på resan och dra dina resväskor in och ut ur ett nytt hotell varje natt kan bli ganska trött.

Men vad händer om du kan ta ditt hotell med dig? Uthyrning husbilar är som ett hotell på hjul där du kan lämna dina kläder uppackade, kolla in när du vill och njut av en hemlagad måltid varje kväll om det behövs.

Självklart finns det nackdelar med att ta ditt boende på vägen, till exempel högre bränslekostnader och ojämn fråga om vad man ska göra med allt det mänskliga avfallet du har samlat på vägen.

Men för vissa människor är idén om att slå den öppna vägen Gå Ner ett Kilo I Veckan i ett fritidsfordon ett uttryck för friheten från den regementerade strukturen av en traditionell semester. Åtminstone det var målet för vår familj när vi gick ombord på en husbil på en fem dagars resa till Saguenay-regionen i Quebec.

Innan vi kunde hoppa in och lägga sig på motorvägen men vi var tvungna att hitta det perfekta rullande hemmet för att ta vår resa. Det finns många RV-återförsäljare som erbjuder uthyrning över Kanada, men en snabb sökning på Go RVing Canada-webbplatsen hittade vad vi letade efter på OWASCO RV Center i Whitby, Ont. Vi valde en 8 meter Coachmen Freelander med alla bekvämligheter i hemmet, inklusive en queen size-säng i ryggen för de vuxna och stor bunk över hytten på framsidan för vår dotter.

Vår hyra kom också med en introduktionslektion i RV-drift, vilket innehöll den ovan nämnda indelikta frågan om hur man tömmer tomma avloppsvattentankar som fyller på dina dagliga ablutions- och badrumsavbrott.

Dessutom finns det några saker att lära sig om hur man använder elmarkisen, de utdragbara delarna som glider ut en gång parkerad, gasgeneratorn och propanapparaterna. Om du någonsin har campat i släpvagnen tidigare kommer några av dessa operationer att vara bekanta för dig, men om inte, det finns lite av en inlärningskurva att förhandla fram innan du slår vägen.

När du har lämnat instruktionerna är det dags att vrida nyckeln och gå ut på ditt äventyr. Ingen speciell förars licens behövs för att köra de flesta RVs, men det tar lite att vänja sig för innan du känner dig bekväm att styra ett så långt fordon.

Vår 12-åriga dotter var upphetsad över att kunna sitta vid ett matbord istället för en trång backseat, men alla passagerare behöver fortfarande bära säkerhetsbälten, vilket även dinettområdet har. Vår hyra var också utrustad med inbyggd GPS, så att hitta våra vägpunkter var mycket enklare än att parkera RV vid varje stopp.

Vår första destination var en KOA precis utanför Quebec City. Det visade sig vara en lätt uppsättning vid vår dra genom webbplatsen, vilket krävde ingen knepig omvändning. Platsen kom med både el- och vattenkopplingar, så det var ingen anledning att oroa sig för att fylla eller tömma vatten eller spilltankar.

KOA själv var mycket familjevänlig med pool, barnlekplats, gratis filmer och även WiFi hela campingen (även om receptionen var spotty). Dessutom hjälpte den hjälpsamma kontorspersonalen oss med en busservice som tog oss till utforska Quebec City nästa dag.

Efter en ‘hemlagad’ måltid och en god natts sömn hoppade vi på skytteln för korta åkturen till centrum strax ovanför det historiska distriktet och Place Royale där Samuel de Champlain (Quebecs grundare) byggde sitt första hem i 1608.

Gatorna blir levande på sommaren med gatumartister, offentlig konst och sevärdheter, ljud och dofter av människor som trivs och lokala mat. Vi tog vår lunch i en århundraden gammal bistro som serverade traditionella franska kanadensiska rätter, samt allestädes närvarande turistfavorites som poutine.

Efter en hel dag med utforskning hoppade vi tillbaka på returfarten och gick med i våra kollegor när de slappna av runt bålen och utnyttjade campingplatsens bekvämligheter. Vår middag lagades i husbilen igen, som snabbt blev en riktig kostnadsbesparare och ett bra sätt att njuta av våra favoritmåltider utan linjepumpar, överdriven dryck eller överdosering på salta och feta livsmedel.

Nästa dag såg vi att vi packade upp tidigt och gick österut till Saguenay-regionen, men först stoppar en grop vid de imponerande Montmorency Falls på vägen ut ur staden. Stående 84 meter hög och 46 meter bred, fallen är den högsta i Quebec och 30 meter högre än Niagara Falls.

För den äventyrliga, korsar en upphängningsbro över toppen av fallen, följt av en lång trappa till botten. Var beredd att bli våt från sprayen om du bestämmer dig för att ta trappan, men om du gör ansträngningen kan du ta en scenisk linbana tillbaka upp till toppen.

På vägen var vi på en lång men natursköna resa längs Route 138 till Saguenay-regionen och vår nästa vistelse på Camp du Fjord, en familjedrivet park och häststall med full service eller oanvända platser.

Vi valde en oservicerad plats med en hisnande bluff topp utsikt över St. Lawrence River och hade ingen ånger om handel med el och ett vatten haka upp för vyn. Den omgivande landsbygden var också vacker, med vackra betesmarker och ridspår som slingrar sig i en närliggande skog och en avskild vattenfall.

Efter en god natts vila tog vi upp stakes och körde lite vägar ner vägen till Baie Sainte Catherine, där turister kommer från världen för valskådningsutflykter. Vår dotter var inte känd på en båtkryssning så vi letade efter ett landbaserat alternativ för att se de valgar som är kända för att bo i området.

Vi upptäckte att vi bara var en kort färjetur och en bilresa från Parc National du Fjord du Saguenay, en av Quebecs mest awe inspirerande parker och hem till ett antal hotade beluga pods.

Att komma till belugorna var en 4 km vandring varje väg, men ansträngningen var helt värt när vi nådde slutet av spåret och såg de vita ryggarna och svansarna på hvalerna som uppträdde i fjorden.

Vi tittade länge på dessa milda varelser innan vi äntligen började återvända tillbaka till vår parkerade RV. Resten av resan var en lugn körning till Ontario med bara ett stopp på en annan camping precis utanför Montreal som innehöll sin egen vattenpark.

Sammantaget var vår husbil semester en brummande framgång. Sparade vi mycket pengar över hotell och äter ute? Förmodligen inte en gång du lägger till hyreskostnaderna och bränslet, men friheten att gå var du vill och ta ditt eget sängkläder och mat längs med på ritten var en ovärderlig lyx för oss.