Rural NC lawmaker

Rural Viktminskning Tabletter NC lawmaker

DUBLIN, North Carolina (WTVD) En demokratisk stats lagstiftare från landsbygden North Carolina som ofta anpassas till GOP kollegor om större lagstiftning är officiellt anslutning till republikanska partiet.

Sex sikt Rep. Bill Brisson från Bladen County berättade för WECT TV att han skulle arkivera pappersarbete för att ändra sin väljareanslutning senare onsdag och söka omval i 2018 under republikanska bannern.

Växeln betyder att republikanerna nu kommer att rymma 75 av de 120 husstolarna. Demokrater måste nu hämta fyra platser i kammaren för att avsluta GOP: s veto bevis majoritet.

Brisson återvände genast samtal och en text till The Associated Press men berättade för tv-stationen som han hade pressats av beståndsdelarna för att byta partier. Han sa att han inte har mycket gemensamt med Demokratiska partiet ‘för att de blivit så liberala.’

‘Det handlar allt om folket med mig, och det har alltid varit. Det är inte så mycket om partier rösta med mig, sade Brisson. ‘Jag kan inte stödja allt som Demokratiska partiet driver på idag.’ Jag känner mig som att byta, jag kommer att vara bättre rustad att betjäna folket. ‘

Brisson, en jordbrukare som representerar delar av Bladen, Johnston och Sampson län, har rutinmässigt röstat med House Republicans, särskilt om lagstiftning som omfattar budgeten och omdirigering. Han hjälpte också att åsidosätta några av de demokratiska gov. Roy Cooperens vetoer och är en av två husdemokrater med ett utskottsordförandeskap, vilket är hans förvaltningskommitté för hälso- och mänskliga tjänster.

Republikaner firade omkopplaren av Brisson, som har beskrivits av state GOP-ordförande Robin Hayes som ‘en hård arbetande och konservativ röst i vår stats lagstiftare under en längre tid’.

‘Vi är upphetsade med sitt beslut att byta sin registrering till en politisk parti som bättre ska tjäna sig och hans beståndsdelar,’ sa Hayes. ‘Jag ser fram emot att arbeta med honom för att sprida republikanska värderingar och göra det 22: e distriktet det bästa det kan vara.’

House Majority Leader Gå Ner I Vikt På En Vecka John Bell av Wayne County sade att flyget var en bestraffning av Cooper och det statliga demokratiska partiet, ‘som följer ledningen för de mest extrema delarna av den liberala, progressiva rörelsen, slutligen överge landdistrikt, konservativa demokrater’ som Brisson.

I ett släpp sände det statliga Demokratiska partiets ordförande Wayne Goodwin ner flipen och Gå Ner I Vikt På En Vecka kallade Brisson en ‘ärlig tjänsteman’ men någon som sällan hade caucused med demokrater. Goodwin sade demokrater är övertygade om att de kommer att avsluta GOP supermajority nästa år i distrikt som måste repeteras på grund av en domstolsbeslut och sedan återta kontrollen av generalförsamlingen 2020.

‘Vårt parti är fortsatt engagerad i att slåss för alla möjliga platser för att återta majoriteten senast 2020,’ sa Goodwin. ‘Under rättvisare kartor i 2018 är vi övertygade om att vi kommer att bryta den republikanska supermakten. Vårt mål är att ge guvernör Cooper med en demokratisk kaukus som kommer att stå med honom för att kämpa för att förbättra utbildningen, öka ekonomin och se till att nordkarolinerna är redo för jobb som finns tillgänglig idag och skapades i morgon.