Runt Australien pilgrimsfärd för en familj på sex

Runt Australien pilgrimsfärd för en Gå Ner I Vikt På En Vecka familj på Gå Ner I Vikt På En Vecka sex

Dra ut ur uppfarten med sina fyra barn och en handmålade retro husvagn i släp, Annie och Rohan Williams kände vikten av världshissen från sina axlar.

De sa farväl till sina rutiner för ett år att resa runt Australien.

Det skulle vara ett år utan arbetstryck, skolfrister, sport eller musiklektioner, eftersom familjen på sex lämnade sitt hem och husdjur, inklusive en wombat, för livet på den öppna vägen.

Rohan Williams, en läkare vid en upptagen medicinsk klinik vid Berri i South Australian Riverland, sa att resplaneringen var intensiv när han blev immobiliserad med ont i ryggen.

‘Jag bestämde att det fanns saker vi behövde göra, och kanske borde vi fortsätta och göra dem nu, medan vi kunde,’ sa han.

Deras fyra flickor, Nadia, 12, Georgia, 11, Amelia, 9 och Laura, 8, var fortfarande i grundskolan och deras föräldrar tyckte att tiden var rätt.

‘Vi ville göra allt runt Australien sak, vi ville också bryta av alla livets skaklar snarare än att bara gå på semester’, säger Williams.

Resan startade med enheten och båtturen till Tasmanien och sedan ledde familjen västerut och medurs runt om i Australien.

En av de få åtagandena var ett löfte att komma ikapp med vänner i Darwin.

‘Bokstavligen som vi körde på den första natten. Jag kommer ihåg att säga till Annie att jag känner att världens vikt höjde sig,’ sade Williams.

‘Jag kände mig som att vi inte skyldade någon något, att vi bara var gratis.’

Deras retro husvagn hade en renoverad inredning och var handmålade med blommor och regnbågar av sina barns skolvänner.

‘Våra planer började i princip med en husvagn redan innan vi hade bilen, så det var lite bakåt,’ sa Annie Williams.

‘Vagnen’ har varit lite av ett skrik när vi reser runt. Det lockade mycket och mycket uppmärksamhet, många människor tog bilder av det.

‘Halvvägs runt husvagnen föll ifrån varandra, chassit snappade i hälften. Men vi hade tur det var på kvällen vi behövde det i Brisbane. Det var lite till äventyret och Gå Ner I Vikt Snabbt Piller berättelserna, det var ganska roligt i slutet. ‘

Komma med lite

En annan utmaning var att passa allt i den lilla van.

‘Att passa hela vårt liv där var imponerande, tror jag,’ sade Williams.

‘Vad var ännu mer imponerande trodde jag var när vi kom hem och insåg hur få kläder vi klarade oss med i över ett år och tittade sedan på alla packade väskor med kläder kvar och tänkte’ behöver vi verkligen alla av dessa saker som vi har? ”

De fyra barnen var hemma skolade för året men familjen medger formella lektioner tog ett säte till sightseeing och äventyret att vara på vägen.

‘Först när jag planerade det trodde jag att jag var väldigt organiserad och mycket skola och se till att barnen gjorde mycket arbete och det förändrades väldigt snabbt, säger Annie Williams.

‘Jag insåg att det handlade mer om att spendera tid tillsammans som en familj.

‘De höll sina journaler uppdaterade varje dag och gjorde några skolprojekt, men resan var verkligen inte skolan, det handlade om att spendera tid tillsammans.’

Hon sa att familjemedlemmarna hade funnit hur mycket de tyckte om varandra.

Nu kommer hem till jobbet, skolan och rutinen har anpassats.

Flickorna är tillbaka i skolan men övergången har känt sig svårt för sina föräldrar.

Annie Williams är tillbaka på jobbet med Riverland Division of General Practice och hennes man har accepterat en flygning i flyga ut medicinsk placering vid en gruva i Queensland.

‘Jag tror att det är nästan en övergång till det verkliga livet, för att det inte känns som att arbeta på något sätt för att jag ska tillbringa några veckor på jobbet och då är jag hemma i ett par veckor’, sa han av gruvplatsarbetet.

Annie Williams sa att hon skulle göra allt igen, men erkände att det var osannolikt att familjen någonsin skulle få möjlighet att lämna sina upptagna liv bakom ett helt år.