Royal Dutch Shell uppgraderas av Barclays Capital på förtroende över möjligheterna till kontantflöde

Royal Dutch Shell uppgraderas av Barclays Capital på förtroende över möjligheterna till kontantflöde

Stadsanalytikerna var mer optimistiska för Royal Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Dutch Shell PLC (LON: RDSB) idag efter en investerarrelationer som drivs före kommande kvartalsresultat.

Barclays Capital uppgraderade sitt börskurs för aktien till 2,850p från 2,750p (nuvarande pris: 2,326p) och upprepade en ‘överviktig’ rating för oljebeståndet.

‘Om nedströms har under de senaste åren blivit förbisett och missförstått en del av affärsmodellen Big Oil är kemikalieavdelningen ännu mer’, säger Barclays-analytiker Lydia Rainforth i en anteckning till kunder.

‘Det är kanske av denna anledning att Shell valde att vara värd för en eftermiddag fokuserad helt på sin senaste tillväxtverksamhet. Gruppen överraskade oss genom att presentera nya medellångsiktiga ambitioner för både vinst och kassaflöde från kemikalieverksamheten som är högre än vad vi förväntade oss’ tillade hon.

Analytiker fortsatte: ‘Detta, kombinerat med en indikation på baskapexen för divisionen på bara 1,5 miljarder dollar per år, föreslår att kemikalier kan utgöra 15 20% av den totala koncernens FCF år 2025.

‘Det finns ett antal osäkerheter att navigera mellan nu och början av nästa decennium, men det verkar som att Royal Dutch Shell har ett antal olika källor från vilka det kan växa fria kassaflöde.’

Shell utforskar en framtid utöver olja

Med en bestämt annorlunda tack gav online-återförsäljaren The Share Center sin Går Man Ner I Vikt egen forskningsnota.

Share Center analytiker Graham Spooner sa: ‘Det verkar som att Royal Dutch Shell utforskar en framtid utöver oljan, eftersom det verkar som att gruppen har gått med på att köpa’ NewMotion ‘, ett nederländskt baserat företag som äger 30 000 laddningspunkter för elfordon över Västeuropa.

‘Shell informerade marknaden om att detta drag kommer att komplettera företagets befintliga utrullning av laddstationer och det fanns inga planer på detta stadium att integrera de två.

‘Shell är särskilt känt för att utforska och raffinera olja, och är det största börsnoterade bolaget i Storbritannien.

‘Under de senaste åren har företaget gått igenom några större omstruktureringsprogram, vilket skulle leda till kostnadseffektivitet, ökad produktionskapacitet och högre kassaflöden. Men intresserade investerare kommer att veta att den nyligen lägre oljeprismiljön har lett till att företaget regerar tillbaka på större investeringsprogram. ‘

Spooner tillade: ‘Vad som är lugnande är dock att Shell första halvåret 2017 ökade till drygt 5 miljarder dollar jämfört med 1 miljarder dollar under första halvåret 2016.

‘De visade att de senaste trenderna om bättre genomsnittliga oljepriser, bättre driftsprestanda, avsevärt minskade driftskostnader och starkare förhållanden inom kemikalier och raffinering har fortsatt.’

Aktiecentralen ser Royal Dutch Shell som en ‘buy’ och rekommenderade det stora oljematerialet för investerare ‘söker inkomst och villig att acceptera en låg till medelhög risknivå’.

Företaget är en förläggare. Du förstår och håller med om att inget innehåll som publiceras på webbplatsen utgör en rekommendation att någon viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktions- eller investeringsstrategi är lämplig eller tillrådlig för en viss person. Du förstår att företaget mottar antingen monetär eller värdepapperskompensation för våra tjänster. Vi kan dra nytta av vilken volym den här skrivningen kan generera.

Du förstår vidare att ingen av informationsleverantörerna eller deras dotterbolag kommer att ge dig personligen råd om natur, potential, rådighet, värde eller lämplighet för en viss säkerhet, värdepappersportfölj, transaktion, investeringsstrategi eller annan sak.

Du förstår att webbplatsen kan innehålla åsikter från tid till annan med avseende på värdepapper som nämns i andra produkter, inklusive företagsrelaterade produkter, och att dessa åsikter kan Gå Ner I Vikt På En Vecka skilja sig från de som erhållits genom att använda en annan produkt som är relaterad till företaget. Du förstår och håller med om att bidragsgivare kan skriva om värdepapper där de eller deras företag har en ställning och att de kan handla sådana värdepapper för eget konto. I de fall där positionen hålls vid tidpunkten för offentliggörandet och sådan position är känd för bolaget, görs lämplig information. Du förstår dock och är överens om att en eller flera bidragsgivare vid tidpunkten för transaktioner som du gör kan ha en ställning i de värdepapper som skrivs om. Du förstår att pris och andra data tillhandahålls av källor som tros vara pålitliga, att beräkningarna här görs med användning av sådana uppgifter, och att varken sådana data eller sådana beräkningar garanteras av dessa källor, företaget, informationsleverantörerna eller någon annan person eller enhet, och kanske inte är fullständig eller korrekt.

Från tid till annan kan det hänvisas i våra marknadsföringsmaterial till tidigare artiklar och yttranden som vi har publicerat. Dessa referenser kan vara selektiva, kan endast referera till en del av en artikel eller rekommendation och är sannolikt inte aktuella. Eftersom marknader förändras kontinuerligt kan tidigare publicerade uppgifter och data inte vara aktuella och bör inte åberopas.