Rostat 40 år på Pettyjohns Liquor Wine i Boulder

Rostat 40 år på Pettyjohns Liquor Wine i Boulder

I december 1969 öppnade Boulder-boende Jon och Marie Pettyjohn tillsammans med sin äldsta son en liten butiksaffär i köpcentret Table Mesa.

Pettyjohn s var tänkt att vara en grannaffär, en del av samhällets Går Man Ner I Vikt tyg och en nära knit plats där anställda behandlades som familj.

‘När vi köpte affären (1997) visste vi att så länge vi hade någonting att göra med det kallades det Pettyjohn s, sa Ann när hon satt i bakre rummet på Pettyjohns Liquor Wine reminiscing med sin man.

Tillsammans med namnet skulle några av Pettyjohns värderingar och affärsmetoder vara kvar, länge efter att de dog 2002 och 2003. Dessa legat inkluderar det pappersbaserade inventeringssystemet skapat av Jon Pettyjohn, sade Ann.

Praktiskt taget kom Chris upp från sitt säte, försvann bakom ett rack och kom fram med en trälåda. Inuti hans lådan fanns dussintals kort som innehöll försäljnings- och lagerinformation för varje spritartikel i butiken.

De fortsatte också Pettyjohns ‘noggranna ledger system.

‘Vi är inte datoriserade’, sa Ann. Vid den tiden var de bästa vännerna som kände varandra sedan barndomen och deltog i samma universitet på väg till Kalifornien.

Tiden som spenderades i Boulder blev mer än bara en stint och deras vänskap blommades in i kärlek.

Chris ville alltid arbeta på en spritbutik och i 1977, efter månader av att ha blivit huvudet i Pettyjohn, frågade han ett jobb, landade han en.

Han gick med ett år senare av Ann.

De lärde sig snabbt om hur casual och nära sticka verksamheten var. Det fanns inget av denna nonsens av Mr och Mrs Pettyjohn, sa Chris.

‘Du var Gå Ner I Vikt Snabbt Piller tvungen att kalla dem Jon och Marie,’ sa han.

Om Ann, Chris eller de andra anställda inte hade en plats att gå på semester, var de och deras hundar alltid välkomna på Jon och Marie, sa Gå Ner ett Kilo I Veckan Ann.

Närheten fungerade båda sidorna.

Med tanke på tre timmars uppsägning stod Jon och Marie upp som vittnen till Ann och Chris när de bestämde sig för att flyga vid 26 års ålder.

Att arbeta tillsammans och bo tillsammans var en tuff konsert, sa Coppingers, men de tror att de ‘har’ äntligen perfektiserat det, säger Ann, skrattar.

‘Vi hade Pettyjohns som ett exempel,’ tillade Chris snabbt.

De växte också professionellt. Ann kom till Pettyjohn med företagsekonomi och kunde hjälpa Marie med böckerna, men hon var inte mycket av en vindrikker.

Det förändrade allt när Jon Pettyjohn avfyrade vinköparen och gav ställningen till Ann.

‘Jag sa,’ Jon, jag dricker inte vin, ‘sa hon.’ Och han sa, ‘Jo, jag börjar.’ ‘

Det öppnade en burk maskar som hon inte trodde, sa hon.

Ann delar också sin expertis i affären genom rekommendationer skrivna på 3 av 5 kort som läggs ut bredvid vinerna. Rekommendationerna, sade hon, är lite av standardvägen.

‘Allt vin beror på ganska mycket vad jag gör och hur jag känner,’ sade hon och tillade att hon gillar att rekommendera vin till tillfällen som att sitta vid poolen.