Roselle Park councilwoman avslutar över ‘jul’ trädbelysning

Roselle Park councilwoman Gå Ner I Vikt På En Vecka avslutar över ‘jul’ trädbelysning

Arkivfoto av trädbelysningen i Asbury Park 2014. Efter att Roselle Park bytte namn på ‘The Tree Lighting’ till ‘The Christmas Tree Lighting’, avslutade Councilwoman At Large Charlene Storey, och sade att flyget bifogade en religion över andra.

Minuter efter att rådet röstade 4 2 torsdagskväll för att byta namn på ceremonin från A Tree Lighting till en julgranljus, lämnade rådsmannen i stort mötet. Hon lämnade senare sitt avgångsbrev med den kommunala kontorets kontor.

‘Jag kan inte med gott samvete fortsätta att vara en del av ett råd som är uteslutande eller att arbeta med en borgmästare som är sådan’, säger Storey i hennes brev.

När den nåttes idag sa Storey att hon ångrade att han måste avgå, men sade att förändringen ‘sänker icke kristna ur slingan och gynnar en religion.’

Storey, som höjdes katolska men är nu en ‘icke-troende’ och har aldrig dolt det faktum, sade frågan är en principfråga.

Ändra ceremonin, sade hon, ‘förvandlade den från en religiös händelse till en religiös’.

Storey sade borgmästaren Carl Hokanson hade kort sagt nämnt tanken på att göra förändringen för flera dagar sedan. Storey sade Gå Ner I Vikt På En Vecka dock att resolutionen för förändringen inte var upptagen på agendan och hon blev förvånad när den togs upp vid mötet.

Hon sa att hon hade kontrollerat andra kommuner och bara funnit händelser, trädbelysning eller semesterbelystningar, och ingen som Gå Ner ett Kilo I Veckan inkluderade ordet jul.

Hokanson sa att varje kommun kan använda vilken titel den vill använda. New York, sa han, kallar det en julgranbelysning och en annan stad kanske inte.

‘Det är inte en gata, det är inte en byggnad, det är ett julgran’, sa han.

‘Alla har rätt till sina övertygelser’, sade Hokanson, som lovordade Storey för sitt arbete på rådet. Borgmästaren sa att den fjärde avdelningen, rådets ledamot M. Gino Elmarassy också röstade mot namnbyte. Ett samtal till Elmarassy återkom inte omedelbart.