jag har cancer

jag har cancer

JOHN Myers insisterar på att han är optimistisk när han förbereder sig på att börja behandling för halscancer.

Den Carlisle födda sändaren har en tumör på hans tonsil som har spridit sig till tungan.

På tisdag ska han påbörja sex veckors behandling vid Bobby Robson Cancer Center i Newcastles Freeman Hospital. Personalen har sagt att det finns en 80 procent sannolikhet för att cancer kommer att utrotas.

John berättade för Cumberland News: ‘De ger dig aldrig 100 procent. Men de är extremt övertygade.

‘Åttio procent är den bästa siffran de ger för någon. Det här är precis där uppe som en mycket härdbar sjukdom.

‘Men eftersom det är inuti halsen är vägen till härdbarhet mycket svårare än några andra cancerformer. Särskilt för någon som har spenderat en livstid med sin röst för att tjäna sitt liv.

‘Jag’ har strålbehandling varje dag i behandlingsprogrammet och kemoterapi en gång i veckan. Jag kommer att matas genom ett rör i magen. De kommer att bli full av droger och smärtstillande medel.

‘De förväntar mig att jag kommer att förlora förmågan att prata, min smak av smaken, mina salivkörtlar och förmågan att svälja. De förväntar sig att de flesta kommer tillbaka. Jag vann inte mitt hår, men mitt soltak kommer fortfarande att vara där! ‘

John, 58, har fått höra att återhämtningen ska ta ungefär sex månader. ‘De kommande sex månaderna kommer att bli svåra. Men det är botas de är fast över det. Grunden är att jag Viktminskning Tabletter inte kommer att dö, jag kanske bara känner för det för några veckor.

John diagnostiserades den 4 januari. Hans specialist tror att tumören har varit närvarande i minst ett år.

‘Jag märkte först när jag presenterade Carlisle Living Awards i september,’ sa Gå Ner ett Kilo I Veckan John. ‘Vanligtvis när du är värd för en händelse är din röst lite hes efteråt i ett par dagar.

‘Denna ont i halsen skulle bara inte gå. Jag gick till Mauritius på semester i ett par veckor. Jag kom tillbaka och det var fortfarande där.

‘Jag såg en specialist. De håller en kamera upp i näsan och ner i halsen och gör en skanning och en biopsi.

‘Chocken att ta reda på är större än den insikt du kommer att behöva ta itu med. Det ger dig ett ögonblick av paus och reflektion. Du har så många saker planerade för året. Du måste bara sätta dem i vänteläge.

‘I ungefär en vecka tänkte jag’ Varför jag? ‘Då säger du till dig själv’ Varför inte jag? ‘Jag är ingen speciell. En av två personer kommer att få cancer vid en eller annan gång. Jag har aldrig rökt. Jag dricker inte. Det är bara otur.

‘Du har en vecka med’ Hur ska jag ta itu med det här? ‘Då löser du att du bara klarar av det. Jag är klar med att känna mig nere och vara negativ. Det är inte jag. Jag är väldigt positiv nu.

‘Jag har alltid haft en mycket glad disposition. Glaset har varit mer än halvfullt. Det är nästan överflödigt.

‘Det är många människor mycket värre än mig. På Bobby Robson Cancer Center ser jag att några av de människor som kommer in och ut ur dörrarna gör mig glad att jag bara har vad jag har. Vissa människor går in och får veta att deras cancer är oåterkallelig.

‘Macmillan Cancer Support sjuksköterskor har varit mycket positiva, uppmuntrande och uppmärksamma. Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Och mycket säker på att jag kommer att göra en full återhämtning. Jag går mot behandlingen nu för att jag vill komma igenom den. ‘

John växte upp på Carlisle s Harraby och Belah gårdar. På 1980-talet var han en enormt populär kontinuitetskännare på Border Television, som ofta framträder med hans marionettskytt Eric the Monkey.

Han lanserade sedan CFM Radio 1993 och blev en radio verkställande, köp stationer värda mer än 100m.

Han och Linda har varit gifta i 35 år och har två barn, Scott och Kerry, och två barnbarn. De bor i Northumberland.

‘Det kommer att vara ovanligt för min familj när jag inte kan prata några veckor,’ sa John. ‘De kommer att få ut det mesta!

‘Linda är min sten. När du har haft årtionden tillsammans som vi har, tar du stor komfort bara med att vara tillsammans. Det behöver inte vara ord, bara en titt eller en beröring som betyder så mycket för oss båda när vi går längs den här resan. Hela familjen har varit enormt stödjande och positiv.

‘Mina kolumner i Carlisle Living kommer att ge uppdateringar, tillsammans med den humoristiska sidan att hantera denna sak som kallas cancer. Jag är bokad för att vara värd för Carlisle Living Awards i oktober. Jag kommer att vara redo för det.

‘Jag vill inte att folk ska tro att de’ läser en dödsdom här. Jag har fått ett problem och jag hanterar det. Jag kommer tillbaka för att ge människor mer än en liten pinne och bra naturliga skämten för många år framöver. ‘