Jackson Day fokuserar skift till utbildning

Jackson Day fokuserar skift till utbildning

Den tredje helgen i januari flankeras av två statliga helgdagar: Lee Jackson Day hedrar förbundna hjältar i inbördeskriget och Martin Luther King Jr. Day som hedrar en hjälte av medborgerliga rättigheter.

Kalenderen sätter upp ett ständigt sammanhang mellan de som vill hedra sitt arv och de som tror på det är exakt det arv som förhindrar samhällets fulla omfamning av medborgerliga rättigheter. Det finns ingen konflikt som är mer uppenbart än i Lexington, där förbundssonsonerna Veteraner marschera varje januari på campus i Washington och Lee University och Lee Chapel, där Gen. Robert E. Lee är entombed.

Inte i år, men som Lee Jackson Day observatörer kommer att spärras från Lee Chapel. Deras arrangör förstår att SCV inte var utpekad; Kapellet är stängt för renoveringar. Lördagens parade kommer att sluta i Lexington Presbyterian Church där Gen. Thomas ‘Stonewall’ Jackson tillbedde.

Ta emot dagens rubriker i din inkorg med vårt dagliga nyhetsbrev

Händelser under det gångna året skulle föreslå att striden ökar: SCV förlorade sin sista domstolsskärm att flyga flaggor från Confederacy från normerna i centrala Lexington; kontrovers utbröt när en grupp juridiska studenter uttryckte motstånd mot hyllningar till federationen, därmed slaveri; replikaflaggor avlägsnades från Lee Chapel; och till och med Virginia Military Institute i januari upprätthöll en pistolpolitik som förbjöd reaktorer från att stapla sina armar på grunderna.

Istället för att bränna kriget på den offentliga retoriken väcker båda de traditionella sidorna av konflikten sig från Viktminskning Tabletter vad de anser vara en effektivare arsenal: utbildning.

‘Vi har ett utmärkt symposium planerat. Vårt fokus är på utbildning’, säger Brandon Dorsey, chefen för Lexington-baserade SCV Stonewall Brigade. ‘Vi skulle älska för att människor ska komma upp och höra vår syn på historien och varför vi gör de saker vi gör’. Programmet börjar fredag ​​eftermiddag på Holiday Inn Express.

Och Washington och Lee, som vanligtvis har en rad olika evenemang som markerar Stiftelsens dag och Martin Luther King Jr. Day, har en rad olika händelser som fokuserar på rassrelationer som börjar torsdag och sträcker sig i mer än en vecka. Roslyn McCallister Brock, som är ordförande för NAACP: s nationella styrelse, kommer att tala.

Men Virginia Flaggers, en relativt nykomling till Lexington-scenen, planerar fortfarande att delta i en gatukampanj. När Lexington förbjöd flygningen av några icke-statliga flaggor från stadens standard, protesterade flaggersna. De bär sammanbundna flaggor och buntar av broschyrer för att notera deras motsats.

‘Vad vi gör är att fodra på gatorna för att protestera mot borgmästarens [Mimi] Elrods handlingar, eliten i Lexington och W President [Kenneth] Ruscio, som har avskyddat Lee Chapel genom att ta Gå Ner ett Kilo I Veckan flaggan ut ur byggnaden’, säger Barry Isenhour av Virginia Flaggers.

Förra året kallade en grupp juridiska studenter utskottet flera klagomål mot W som de upprätthöll skadade minoriteter och inkluderade att låta SCV marschera på campus och använda Lee Chapel och visa flaggor i Confederacy, som innehar grundkurs på Martin Luther King Jr. Dag och skildrar Lee som en hjälte utan att erkänna hans roll för att skydda slaveri.

Sedan dess har Ruscio beställt replikaflaggarna borttagna från Lee Chapel men har ingått ett avtal med amerikanska inbördeskrigsmuseet för att visa ursprungliga flaggor på roterande basis.

‘President Rusico har varit ganska tydlig i sina meddelanden om hur vi skulle fortsätta att titta på vårt förflutna och på Robert E. Lee’, säger W-kommunikationsdirektören Brian Eckert.

Det här är det sista året som studenterna går på kurs på MLK Day. W-fakulteten röstade för att avbryta klasserna i kungens ära som börjar med nästa läsår.

Isenhour och Dorsey är båda oense med W-svaret till juristerna. Isenhour tror att majoriteten av medborgarna står bakom flaggers åsikter. Han fortsätter en broschyr och man möter i taget för att sväva sinne.

Dorsey anser dock att det finns möjlighet att bättre utbilda allmänheten på SCV: s synvinkel genom föreläsningar.

Dagens symposium, snarare än lördagens parad, är kärnpunkten i Lee Jackson Day firandet, sa han. Han sa att SCV är inriktad på utbildning och inte involverad i någon av planerna från Virginia Flaggers.

Även om det finns en crossover av medlemskap, sa Dorsey att SCV inte stöder några av flaggers taktik.

Försök att nå flaggrarna för kommentar misslyckades.

Dorsey sade att han var osäker på hur många som skulle delta i Stonewall Brigadens efterlevnad. Idag med föreläsningar om Lee och Jacksons betydelse och karaktärer, deras pågående betydelse och de kontroversiella aspekterna av deras arv.

Martin Luther King Day observationer i Lexington

Dr Martin Luther King Jr. Day Keynote Address

Talare: Roslyn McCallister Brock, ordförande, NAACP: s styrelse. Mottagning följer. söndag

Var: Keller Theater, Washington och Lee University

MLK Day Födelsedagsfest

Barn Går Man Ner I Vikt från Rockbridge County och Lexington-samhället är inbjudna att delta i en födelsedag för att hedra Dr. King.