Jackor som arbetar till re

Jackor som arbetar till re

Columbus Blue Jackets är bundna och fast beslutna att hålla center Nick Foligno från att gå till obegränsad fri byrå.

Det kan vara en lång order.

Att gå in på lördagens besök av Chicago Blackhawks, den 27-åriga vänstra vingen, som kommer att vara UFA den 1 juli, ledde jackorna i scoring med 16 14 30 totalt i 30 matcher den här säsongen. De kämpade med skador, men han har varit den bästa spelaren i klubben.

Frågan är: Hur mycket är det värt?

Göra $ 3,08 miljoner i det sista året i sitt kontrakt, vissa undrar om ett femårigt, 25 miljoner dollar avtal skulle få det gjort för Foligno. Förmodligen inte tänkandet är att han kan förduka det antalet på den lukrativa fria agensmarknaden.

Du måste tänka Foligno tittar på de sju år, $ 36,75 miljoner deal som David Clarkson tecknade med Leafs på $ 5,25 miljoner per säsong 2013 2013 som en riktmärke. Jackorna är säkra på om Nathan Horton någonsin kommer tillbaka från sina tillbaka problem, så de vill hålla Foligno dåligt.

Om denna affär görs senast den 2 mars handelsfristen, kommer Jacks GM Jarmo Kekalainen att fatta beslut om huruvida han försöker hänga på Foligno för att få honom signerat eller få betydande tillgångar för att hjälpa Columbus på väg. Tuff dilemma.

DET HÄR, DET DÄR

Arizona (don kallar mig Phoenix) Coyotes GM Don Maloney försöker flytta lön och klubbar tror ganska mycket är alla spelare på roster tillgängliga. Det kommer att finnas stort Viktminskning Tabletter intresse för försvarare Keith Yandle. Han är ett år ifrån UFA och kommer att kräva stora pengar. Massor av lag inklusive Dallas och Winnipeg letar efter försvarare, och Yandle passar räkningen. Han är den enda som kommer att flytta Coyotesna, menar ganska mycket av att de kommer att behålla centrum Antoine Vermette, som kommer att göra uppåt på 6 miljoner dollar (om inte mer) i fri byrå. Ottawa har avfyrt Paul MacLean och Edmonton skickade äntligen Dallas Eakins packning. Vem nästa? Du måste undra över framtiden för New Jersey-tränaren Peter DeBoer. Djävlarna har underachieved och det gillar inte GM Lou Lamoriello hasn avfyrade sin bänkchef i det förflutna. Han blev av med Claude Julien när klubben hade 103 poäng under 2007. Det var det bästa som någonsin hände med Julien, som gick till Boston, vann en Stanley Cup och ligger i sin åttonde säsong bakom Bruins bänk. Kungarna har tyst sniffat runt. Där pratar de om att flytta center Mike Richards, men vem ska bita på den $ 5,75 miljoner locket slog igenom 2019 20? Yup, tuff sälja.

OM RÅDARNA

Det finns fortfarande mycket intresse för Buffalo-vingen Chris Stewart, som har spelat bättre för sent. Senatorerna, Bruins, Penguins, Kings, Wild and Flames har alla haft samtal med Buffalo GM Tim Murray om Stewart, som inte skulle tänka på att bli rörd. Sabren vill ha en spelare och en high end utsikter i gengäld. Priset för försvarare Tyler Myers, som har dragit intresse från Anaheim, Los Angeles och Detroit, är mycket högre. Efter att de undertecknade Brendan Gallagher till en förlängning, hålla koll på samtalen mellan Habs och vän Alex Galchenyuk. Han är en RFA den 1 juli och gör $ 925,000 på en entréplan. Dessa kontrakt har ofta varit det svåraste för GM Gå Ner I Vikt Snabbt Piller att förhandla, men Habs förväntas bli aggressiva med diskussioner i det nya året. Montreal vill ha en smidig förhandling med en populär spelare. Det finns tal, Canucks har tyst sniffat runt och letat efter en vinger för att stanna i tävlingen i väst.

RUMORS DU JOUR

St Louis Blues är ett spel för att göra förändringar om de får den rätta affären. Oshie. Berglund, som saknar en handelsklausul som slår in den 1 juli, har tre år kvar på 3,7 miljoner dollar. Oshie har kämpat och gjort $ 4,175 miljoner till 2016 17. Blues kan behöva rensa kontrakt för att se till att de har pengar till RFA Vladimir Tarasenko, Jori Lehtera Center (UFA, 1 juli 2016) och vän Jaden Schwartz (RFA 1 juli 2016 ). Den trioen utgör sin topplinje och de kommer att kosta mycket att behålla. Att få Berglund eller Oshie kontrakt från böckerna är oerhört viktigt för tillfället, men det kan vara vägen. Edmonton GM Craig MacTavish har pratat mycket, men ingen är säker på vilken åtgärd han vill ta. Han har lyssnat på erbjudanden för Taylor Hall, men Oilers skulle behöva landa ett ungt centrum i gengäld. Frågan är att det finns många där ute och lagen som har dem vill inte flytta dem, så att få den typen av spelare tillbaka skulle vara nästan omöjligt. Det finns ingen snabb åtgärd framåt. När Carolina GM Ron Francis bestämmer sig för att hantera försvarare Andrej Sekera, Går Man Ner I Vikt kommer orkanerna leta efter en nr 1-pick och en prospekt. De kan fråga, men det mycket för en UFA.