Ivanka Trump satt för resa till Indien

Ivanka Trump satt för resa till Indien

delegation till toppmötet om global entreprenörskap, som samordnas av Förenta staterna och Indien.

Den första dottern och seniorrådgivaren till presidenten var inbjuden till toppmötet av indiens premiärminister Narendra Modi när han besökte Vita huset i juni. Trump talade till reportrar på ett konferenssamtal på tisdag, kallade toppmötet ‘ett testamente till den starka vänskapen’ i de två länderna, samt ett evenemang för att framhäva ‘det växande ekonomiska och säkerhetspartnerskapet mellan våra två nationer’.

Toppmötet, som är i sitt åttonde år, kommer att vara temaet ‘Women First and Prosperity for All’, som Trump sa ‘visar Trump-administrationens engagemang för principen att när kvinnor är ekonomiskt bemyndigade trivs deras samhällen och länderna.’

Trump kommer att leverera en nyckeladress och delta i paneler om kvinnors entreprenörskap och personalutveckling, båda viktiga aspekterna av hennes West Wing-portfölj.

Hon kommer att anslutas av statsavdelningen talesman Heather Nauert, liksom amerikanska kassör Jovita Carranza; Administratör av Office of Information och Regulatory Affairs Neomi Rao; USAID-administratör Mark Green; och Overseas Private Investment Corporation, vd och koncernchef Ray Washburne.

Resan har redan gjort internationella rubriker för förberedelserna pågår: Hyderabad poliskommissionär gav en aldrig tidigare skådad order att få tiggare från gatorna före Trumps besök.

‘Vi blev överraskade av de här rapporterna,’ sade en högre tjänsteman vid frågan om rapporterna. ‘Vi vet att den indiska regeringen Gå Ner ett Kilo I Veckan verkligen är fast besluten att höja individer ur fattigdom för att skapa ekonomisk möjlighet för sin stora och mångfacetterade befolkning och vi tror att de gör stora framsteg, men självklart finns Gå Ner ett Kilo I Veckan det fortfarande framsteg som den behöver ta. Men vi förstå och tro det är starkt engagerade i den vägen. ‘

Utflyktsfokuset på kvinnors ekonomiska bemyndigande kommer också i en tid då USA har fokuserat på frågor om sexuella övergrepp och övergrepp på arbetsplatsen.

‘Det är en stor utmaning för Indien och för det indiska samhället, precis som det är för oss, men det där vi letar efter att fortsätta att samarbeta med indiska regeringen för att förbättra livet och förutsättningarna och möjligheterna för kvinnor’ tjänsteman sade.

En annan tjänsteman sade att toppmötet kommer att ge världsledande företagsledare möjlighet att diskutera bästa praxis för att skapa säkra möjligheter för kvinnor att arbeta, lära sig och handla.

‘Det är något vi hoppas med den här stora plattformen för investerare, av entreprenörer från hela världen, att verkligen gräva i vad som har varit de bästa metoderna, uppriktigt sagt, Går Man Ner I Vikt att eliminera dessa problem för kvinnor’, sade tjänstemannen.