Islamorada Beer Company Drives Hurricane Irma Relief Effekter i Florida Keys

Islamorada Beer Company Drives Hurricane Irma Relief Effekter i Florida Keys

Kontakta oss, det lilla gula huset vid havet i Islamorada var ett totalt vrak. Irma s winds hade sönder orkanen jalusier från de franska dörrarna. Stora havsvågor hade tryckt igenom och begravt inredningen i minst två meter sand och stansade hål i gipset. En korgstol och en vit sovrumssats var staplade på framsidan gräsmatta, fortfarande täckt med sand. Uppfargen var begravd, och sjön hade brutit sig och låg i gården som ett kasserat barns leksak.

Jose Herrera, en sliten, skäggig, skaldig bönder, stoppade sin neongula Dodge Ram-hämtning ut framför och gick genom rotan. Framdörren var öppen, och han såg inuti för att se en ponnytagad kvinna i en tankstoppsortering även om en bruten blender och andra apparater spridda om köket och täckt med sand.

Relaterade StoriesFlorida Keys förstört efter orkan IrmaIslamorada Beer Company Founders att tillhandahålla tillbehör och hjälp till Florida Keys invånare efter IrmaMiami restauranger hjälp i orkan Irma Recovery Efforts

‘Wow,’ sade Herrera. ‘Bara wow. Var börjar vi? Jag visste aldrig att sand kunde göra det till ett hus.’

‘Grannar skickade oss bilder,’ sa Selina Corliss, som hade evakuerats före stormen och återvände några dagar efter att hitta sina möbler förstörda och hennes hem i förödelse. ‘Men jag trodde inte att det kunde vara så illa.’

Under de närmaste timmarna flyttade Herrera och flera vänner och medarbetare stolar, bord, lampor och allt de kunde spara från vraket i Corliss ‘hem till en närliggande förvaringsskåp. De använde skovlar för att försöka gräva sanden så att åtminstone dörrarna kunde stängas, men uppgiften visade sig vara herculean.

‘Vi’ är här för att hjälpa till med nycklarna, säger Herrera. ‘Det här är vår familj. Någon skulle göra det för Gå Ner I Vikt Snabbt familjen. Människor här är inte bara våra kunder, de är vårt samhälle. ‘

På fredagen den 15 september körde Herrera, en grundare av Islamorada Beer Company, till Keys från hans Delray Beach hem för att hjälpa till på vad som helst han kunde. Han föddes i Venezuela och växte upp i Delray Beach men blev kär i nycklarna när han och affärspartnerna Tyrone Bradley, Nik Schroth och Chris Trentine började bryggeriet i maj 2014.

Efter Irma slog, var det ingen diskussion bland partnerna om vad de ville göra.

Trentin besökt området med båt, medan Herrera tog till sociala medier för att begära donationer. ‘Först samlade vi vatten och mat’, säger han. ‘Då började folk säga att de var för långt bort för att ta med saker, så vi startade en GoFundMe-kampanj.’ Mellan platsen och en fundraiser som hölls på företagets Fort Pierce-bryggeri, samlade partnerna nära $ 30.000 och samlade cirka 40 pallar med mat.

Han laddade tre volontärer, flera dussintal av flaskvatten, lådor med konserverad mat, sju motorsågar och andra föremål i sin lastbil. Makeshift plywood väggar propped upp i sängen meddelade ‘Hurricane Irma lättnad’ och ‘Vi älskar nycklarna.’ De ledde söderut och passerade två kontrollpunkter innan de flesta invånarna visste vad som hade hänt med sina fastigheter.

‘Det var nästan ESP’, säger Herrera. Även om buksidan för det mesta föll bra, på havet hade båtarna blivit omslagen och mobila hemmets samhällen, hotell och hem hade blivit sönder. Adirondack stolar, ismaskiner och vattenbelagda madrasser var staplade så högt på sidan av vägen som de nästan blockerade ut souvenirbutikerna och restaurangerna som sträcker sig 100 milsträckan från Key Largo till Key West.

Efter ankomsten till Islamorada stannade Herrera först Gå Ner I Vikt Snabbt vid City Hall Cafe, strax norr om Mile Marker 88 på Plantation Key. Efter att ägaren av Går Man Ner I Vikt ölbolaget och hans kohorter gick in, lät John Bedell, en burly man utsatt för utbrott av skratt, lägga ut en karaff kaffe för lokalbefolkningen för att hjälpa sig medan han readied hans matplats för att öppna igen. En New Jersey infödd debuterade Bedell platsen för två decennier sedan. Han säger att han rida ut stormen i sin lägenhet i bayside, som led lite skada, men när vindarna dog ner upptäckte han något dramatiskt.