Irma wrecks turist fläckar i Karibien

Irma wrecks turist fläckar i Karibien

Walt Disney World nöjesparker och Universal Orlando Resort har öppnats igen i Orlando efter orkanen Irma slog Florida, medan Salvador Dali Museum i St. Petersburg planerade att återuppta onsdagen. Men många andra destinationer i staten och Karibien drabbas av Irma och andra stormar förblir av gränser för besökare, i vissa fall med omfattande skador eller strömavbrott som kommer att ta dagar om inte veckor att lösa.

Irma var vid en tidpunkt den mest kraftfulla inspelade stormen i det öppna Atlanten och dess hit på turistindustrin kommer att vara betydande, även om en exakt siffra fortfarande är oklart.

Turismen står för 1,4 miljoner jobb i Sunshine State, där mer än 112 miljoner besökte förra året och spenderade 109 miljarder dollar. Handel avdelning. kommer att sträcka sig mellan 20 miljarder dollar och 40 miljarder dollar, med skador i Karibien mellan 5 miljarder dollar och 15 miljarder dollar. Andra uppskattningar går högre, och det står bara för skador som omfattas av privat försäkring.

Här är en snapshot av hur turism industrin är faring så långt:

Universal Orlando Resort rapporterade mindre skador på staket, träd, skyltar och fasader, eftersom dess temaparker återupptogs tisdag. Dess populära Halloween Horror Nights-evenemang kommer att fortsätta som planerat fredag. Disney vattenparker vann öppet till senare i veckan men de flesta andra attraktioner körs.

Dali Museum massiva geodesiska glasbubblan, känd som Glas Enigma, bra, men dess Träd, där besökare slipsar önskar skrivna på deras antagningsband, föll i stormen. Museum talesman Kathy Greif sa museet hoppas att återställa trädet.

Florida Keys turism talesman Andy Newman sade resenärer bör skjuta upp resor där tills destinationen är redo att ta emot besökare. Han sade Key West berömda Miles till Kuba markören är solid betong och går ingenstans men städning och restaurering av verktyg, kommunikation och andra tjänster kommer att ta tid.

Påverkan Viktminskning Tabletter i Karibien varierar. Utbredd skada rapporterades i Brittiska Jungfruöarna, Barbuda, St Martin och St. Barts, inklusive dess berömda Eden Rock Hotel. Jungfruöarna, St. Croix sägs av den karibiska turistorganisationen att vara tillbaka till affärer, men besökare uppmanades att undvika St Thomas och St John. Turkar och Caicos hade bara ett par öppna hotell, med andra stängda var som helst från en vecka till två månader. Men Dominikanska republiken gick iväg, och många hotell i Puerto Rico och Bahamas inklusive den populära Atlantis, rapporterade Paradise Island att vara tillbaka till normal.

Trots det faktum att inte alla karibiska destinationer förstördes, beräknade professor Robin DiPietro vid University of South Carolina College of Hospitality, Retail och Sports Management, i ett e-postmeddelande att stormen skulle kunna få konsekvenser när turister generaliserar Karibien som en dålig destination. DiPietro sa. kan ta över turister framtida planering, och folk kan boka resor till andra destinationer. Howard av Tulsa, Oklahoma, avbröt en januari smekmånad i St Thomas och kommer istället att gå till San Francisco: var orolig att saker på ön inte skulle byggas om i tiden. Pignet, som äger 18 hyresfastigheter i St. Bart, var upptagen med att lägga beställningar för nya möbler. bara hade två avbokningar men vi fick många supportmeddelanden, sa hon i ett mail. Nyårsafton vi tror att vi kanske kan få 50 procent av våra villor redo. kryssningsfartyg som var hemmahörande i Florida eller var på karibiska resvägar när Irma Gå Ner ett Kilo I Veckan utvecklades hölls till sjöss, hade avgångar avbrutits eller gjort oskydda hamna samtal, i vissa fall stränder eller försenar passagerare. Royal Caribbean Oasis Oasis, till exempel, hölls till sjöss för att undvika stormen, fördröja passagerare att återvända som planerat och skjuta upp sin nästa segling.

Caroline Makepeace och hennes familj var på Carnival Vista när det blev klart att skeppet inte skulle återvända till Miami som planerat. hade val att gå ut ur skeppet i Cozumel, Mexiko och göra vårt eget sätt hem, sa hon. De flög hem till Raleigh, North Carolina via ett flyg från Cancun. Karibien färdvägar, som hon berättar för 50 procent av kryssningsverksamheten, kommer att förändras drastiskt. och Brittiska Jungfruöarna till västra Karibien, som inkluderar hamnar i Mexiko.

Mike Driscoll, redaktör Gå Ner I Vikt Snabbt Piller för branschpublikationen Cruise Week, sa att han förväntade sig att många kryssare kommer att boka en karibisk kryssning nära termen eftersom det övergripande budskapet semesterfirare hörde att Karibien var förödad. Kryssningsbranschen ser normalt bokningar ökar för det nya året som börjar i november, men Driscoll sa att han trodde att många kryssare skulle hålla sig kvar förrän den 1 januari för att se hur sakerna skakar ut.

Florida hamnar var mätbart skadade, sade Spencer Brown, men återupptagandet av PortMiami var försenad onsdag, med flera medier som rapporterade sjunkit segelbåtar bland skräp som behövde rensas innan kryssningsfartyg kunde docka.

Enligt Frank Comito, VD för Caribbean Hotel and Tourism Association, har mindre än 20 procent av regionens totala hotellrumsinventering påverkats av Irma och den tid som krävs för att rebound varierar enormt efter destination.

som St Thomas och Turkarna och Caicos bör återföras ganska snabbt, sade Comito i ett mail. områden som påverkades mindre som Antigua, St. Kitts, Nevis, St Croix, Puerto Rico, Dominikanska republiken och Bahamas har redan återhämtat sig och är öppna för affärer, med minimal skada, med flygplatser som är fullt operativa. liten välsignelse är att september är typiskt lågsäsong för regionen, med den travlaste tiden på året flera månader bort, när resenärer tar söderut för att undkomma förkylningen och fira semestern. September 2016 och september 2015 registrerade de lägsta hotellbeläggningsgraden för någon månad året i Florida, enligt Jan Freitag, senior vice president i STR, som samlar hotelluppgifter.

Freitag noterade att hotell som är oskadade av stormar ibland kan gå iväg i en storm efterdyning även om turisterna håller sig borta som rum fyller med försäkringsjusterare, akuthantering personal, byggnadsarbetare och fördrivna lokalbefolkningen. Och de fastigheter som behöver renoveras eller renoveras efter evenemanget, är det en möjlighet att återuppfinna sig själva.