Irma stärker en kategori 5 storm när den närmar sig Karibien

Irma stärker en kategori 5 storm när den närmar sig Karibien

National Hurricane Center sa Irma hade Gå Ner I Vikt På En Vecka hållit vindar på 175mph (280 kph) och var centrerad ca 270 miles (440 kilometer) öster om Antigua. Det rörde sig västerut vid 14 km / h.

Irmas centrum väntades flytta nära eller över de norra Leewardöarna sena tisdag och tidigt onsdag, sade orkancentret. Ögonet väntades senare gå 50 kilometer (80,46 kilometer) från Puerto Rico sent onsdag. Regeringschefer började evakueringar på vissa öar och uppmanade människor att slutföra alla orkanförberedelser som hyllor tömdes ut över öarna, inklusive Puerto Rico.

‘De beslut som vi fattar om de närmaste timmarna kan göra skillnaden mellan liv och död’, säger Puerto Rico Gov. Ricardo Rossello. Östkusten uppmanades att övervaka stormens framsteg om den skulle vända norrut mot Florida, Georgien eller Carolinas.

‘Den här orkanen har potential att bli en stor händelse för östkusten. Den har också potentialen att påtagligt stramma FEMA och andra statliga resurser som uppträder så snabbt på Hurricane Harvey’, säger Evan Myers, Chief Operating Officer of AccuWeather , sade i ett uttalande.

I Karibien utfärdades orkanvarningar för 12 ögrupper, inklusive Brittiska Jungfruöarna, där guvernören uppmanade människor att evakuera den lilla ön Anegada om de kunde komma före stormen.

Vivian Wheatley, innehavare av Anegada Reef Hotel, planerade att stanna kvar. Hon sa att hon skulle stanna i ett av hotellrummen och utnyttja generatorn eftersom det inte fanns några gäster.

‘Vi vet att det är en mycket kraftfull (storm), och vi vet att det kommer att vara väldigt nära,’ sa hon. territoriet i Puerto Rico braced för strömavbrott Gå Ner ett Kilo I Veckan efter att regissören för öns kraftbolag förutspådde att stormskador kan lämna några områden utan el i fyra till sex månader. Men ‘vissa områden kommer att ha kraft (tillbaka) på mindre än en vecka, ‘Ricardo Ramos berättade stationen Notiuno 630 AM. Verktygets infrastruktur har försämrats kraftigt under en decennium lång recession, och Puerto Ricans upplevde ett öbrott i fjol.

Under tiden i Florida utnyttjade invånarna Arbetsdagens helgdag måndag för att tömma många butikshyllor av dricksvatten och andra förnödenheter före stormen, vilket kan påverka staten i helgen. Också måndagen förklarade Florida Gov. Rick Scott ett nödläge för statens 67 län att ge lokala myndigheter ‘gott Går Man Ner I Vikt om tid, resurser och flexibilitet’ för att förbereda.