Irma lämnar utbredd förstörelse

Irma lämnar utbredd förstörelse

EDT tisdag.

I en Facebook-post, sade Monroe County tjänstemän en gul re entry klistermärke eller bevis på Gå Ner I Vikt På En Vecka bostad eller företags ägande kommer att krävas. 1 tvättades ut av orkanen Irma, som slog in i statssöndagen som en storm i kategori 4. En vägbesättning förväntas börja reparera tisdag.

Tjänstemän varnade återvändande invånare att det finns begränsade tjänster tillgängliga. De flesta områden är fortfarande utan ström och vatten och mobiltelefon service är begränsad. De flesta bensinstationerna i Key Largo-området är fortfarande stängda. 1, den enda vägen som går norr / söder genom Florida Keys. County tjänstemän sade också Mariners sjukhus i Tavernier förväntades återuppta tisdag morgon. Östlig uppdatering, det sade Irma skulle fortsätta plodding över sydöstra stater mot nordväst på ca 10 mph, närmar sig Tennessee Valley vid tisdag eftermiddag.

National Hurricane Center sa att Irma förväntades fortsätta att försämras under hela dagen. Sept. historia, och med Irma som går inåt i landet, hotar en potentiell omvänd migrering från hela sydöstra tillbaka till Florida, och det kommer att medföra egna risker och möjliga skräckhistorier.

Florida Gov. Rick Scott uppmanade mer än 6,5 miljoner Florida invånare en av fyra av hans beståndsdelar att lämna sina hem som stormen borra ner.

Nu måste alla dessa människor komma hem, öka nya bekymmer hos fasta vägar, otillräckliga bensintillförsel, tomma mataffärshyllor, stående vatten och utbredd strömavbrott som i tungt skadade områden kan vara i veckor.

Scott varnade evakueres för att inte rusa hem.

‘Stormpåverkan kan fortsätta bra efter att centrumet har gått’, sade guvernören från sitt officiella Twitter-konto och bad beboare att följa lokala tjänstemän ‘råd om när han skulle återvända. Han reteterade senare FEMAs varning att Irma innebär’ störningar i dagliga aktiviteter ‘ länge efter det passerar. ET rådgivande. Sydöstra på måndagskvällen.

Irma förväntas släppa 2 till 5 tum regn över South Carolina och norra delar av Georgia, Alabama och Mississippi.

Irma s mest uppehållande vindar är 35 mph, och det rör sig nordväst vid 15 mph.

Orkancentret har avbrutit all stormstråle och tropiska Gå Ner I Vikt På En Vecka stormvarningar. Tjänstemän sade att det inte finns någon el, inget rinnande vatten och inget fungerande avloppssystem i delar söder om Key Largo, CBS News ‘, rapporterar Elaine Quijano.

På måndag var en luftvy av förödelse de splintrade husen och vindkastade båtar bara matchade av scenen på marken. I de nedre nyckelområdena, bara 10 miles öster om Irma s landfall, förstörde den brutna kraften av 130 mph vindar och nästan 15 fot stormstörning enkelt Oceanside hem i Marathon och Big Pine Key. Vissa hem slog fortfarande från en eld som brände dem till marken.

Invånare som Mike, en marina reserv som hjälper Houston att återhämta sig från Harvey s översvämningar, kom tillbaka för att hitta förstörelse i hemmet.

‘Jag fick väggarna uppåtgående att behöva bygga om det,’ sa han till Qujano. Gå Ner I Vikt Snabbt ‘Men hej, du bor vid havet, du måste ta chanser.’

Florida tjänstemän uppmanar invånare som fortfarande kan fastna på andra våningarna av översvämmade hem för att ringa för hjälp.

Jacksonville borgmästare Lenny Curry sa under en briefing måndag eftermiddag att människor inte skulle försöka rida ut de översvämningar som har följt Irma.

‘Detta är inte en enda händelse,’ sa Curry. ‘Det här är förmodligen en veckovis händelse. Vi kommer att behöva se på en daglig basis.’