Irländska universitetar rugby

Irländska universitetar rugby

Den irländska universitets Rugby Union (IURU) organiserar årligen fyra inhemska 15-sidarturneringar.

Alla fyra IURU tävlingarna konkurreras nu alla i en ‘Festival of Rugby’ turnering som hålls på en dag och på en plats över oktober helgdag helg helg.

År 2015 representerades 8 separata universiteter från hela ön Irland med 25 lag och nästan 550 spelare som gjorde Rugby Festival den största samlingen av tredje nivå rugbygemenskapen i Irland.

Festivalen ger ett unikt tillfälle för den tertiära rugbybranschen att visa intressenterna bredd, djup och livskraft i rugbyaktivitet över hela universitetet i Irland.

IURU organiserar också studentrepresentanters armaturer mot andra representativa sidor inom och utanför Irland.

Tidigare har de kombinerade universiteten spelat mot hela internationella turneringssidor, inklusive den berömda segern över Springboks på Thomond Park 1965.

Under de senaste åren har de irländska universiteten organiserat Gå Ner I Vikt På En Vecka armaturer Gå Ner I Vikt Snabbt Piller mot andra europeiska representanter för europeiska representanter. 2016 såg återupplivningen av det internationella representativa laget på tredje nivå i sken av.

Irlands långa och stolta historia om representativ rugby på tredje nivå har hindrats de senaste åren på grund av pressen av den professionella eran Går Man Ner I Vikt och 2016 fixturen, organiserad av IURU, designades som en startkälla för återinförandet av regelbundna internationals för irländsk studentteam.