Irländska produktionshöjdpunkter på RTE This Christmas

Irländska produktionshöjdpunkter på RTE This Christmas

Baz Ashmawy och Nancy, gå på jakt efter en av Nancy-hjältarna i en speciell nyhet, Baz och Nancy Holy Show, som ser paret på ett försök att se påven Francis i Vatikanen.

Den ständiga julfavoriten, Brendan O Mrs Brown Boys, kommer tillbaka med två julklappar.

av New York sången Shane MacGowan samtalar med något glädje nastiest jul singel kommer någonsin vara 30 år gammal. RT markerar jubileumet med en ny dokumentär som tittar tillbaka på att skapa Fairytale i Shane MacGowans företag som vänder 60 på juldagen när han påminner om låtets skrivande.

RT-julenheterna under semesterperioden inkluderar från slottet på RT One på julafton, värd av Mary Kennedy i Dublin Castle för denna festliga musikaliska behandla, med Ralph McTell, MayKay, Rita Connolly och RT Concert Orchestra, genomförd av David Brophy. Annat för musikfläktar ser Nathan Carter Christmas Specials Irlands favoritstjärna tillsammans med en mängd speciella gäster för en natt med musik, dans och massor av skratt för en festlig episod av hans show. Förutom att utföra duetter med Spice Girl Melanie C och amerikanska sångaren Curtis Stigers, är Nathan förenad med Una Healy och hans yngre bror Jake Carter. I en specialutgåva av Pat Shortt Music från d Pat har varit upptagen med att rymma genom RT Archive för att dela med sig av sina egna julmusikfavoriter. Det finns mer nostalgi i julen då och nu som ser Sinead Kennedy gräva in i det magiska RT-jularkivet, där John B Keane återspeglar sin julbarnstid i Kerry och skådespelaren Des Keogh upptäcker en 200-årig festlig tradition i North County Dublin. Våra domare, inklusive nya tillägg, utgjorde den prisbelönta arkitekten Patrick Bradley ett sakkunnigt öga över hemmen. På Waddell vid din tjänst Till räddningen kallas Brennans till Gå Ner ett Kilo I Veckan byn Bruff, Co Limerick för att passa ut och ställa in Irlands första ändamålsbyggda stadsdel för dem som lever med demens. Rory O ger en julsmak till sin populära serie How För att laga mat med ett urval av eleganta rätter för kockar som vill ha något lite annorlunda. I ledningen fram till julveckan, gå med idag med Maura och D lever från Cork till en julfest med kockkockar, vinexperter och musik för att få du på humör för den stora dagen.

Gå med i Darragh Maloney och Joanne Cantwell för att RT Sport Awards 2017 bor från Studio 1 för en fest av irländsk sport och tilldelning av årets idrottsman, årets lag och årets unga idrottsman. Presenter Jacqui Hurley lagar upp med Ruby Walsh och Shane Byrne för en julutgåva av Know the Score. De kommer att förenas i studion av Dub som gjorde vinnande poäng i All Ireland Football Final, Dean Rock; MMA tränare, John Kavanagh; stjärnan av det irländska kvinnliga rugbylaget, Jenny Murphy; och den nyligen pensionerade irländska fotbollstjärnan, Kevin Doyle. Och på St Stephen Day på RT förenas Robert Hall och Ted Walsh av Brian Gleeson, Tom Lee, Tracy Piggott, Andy McNamara och Sally Ann Grassick för fyra dagars live racing action från Leopardstown Christmas Festival. Irland Fittest Family All Star Coaches har en blick bakom kulisserna i årets finale, liksom en utökad hängande hård utmaning. Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Med människor ung och gammal, från hela landet, Viktminskning Tabletter och från en rad religioner och bakgrund, kommer filmerna att presentera berättar historier om Kristuserna tidigare och nuvarande. Glädjande, rörande, inspirerande och ibland ledsen, ett urval av intervjuerna kommer att utgöra kärnan i en särskild tvådelad dokumentär, The Secret of Christmas, som ska sändas på RT One.

RT Player är laddad med ett urval av boxsatser för festsäsongen från nostalgiska till senaste hits. Den irländska drama-samlingen innehåller The Clinic, Proof and Damage tillsammans med hela den första serien av Striking Out, medan Home Away-fans kan binge på årets specialerbjudanden All eller ingenting och hämnd. Verklighetssamlingar inkluderar Salon Confidential, Fade Street och Popstars och massor av komedi med Hardy Bucks, The School och Bridget Eamon.

RT kommer också att oöppna massor av nya serier i början av det nya året inklusive den varmt efterlängtade nya serien Dancing with the Stars. Slå upp juridisk drama Slående ut med Amy Huberman och Neil Morrissey, återvänder till en helt ny serie, med Moe Dunford (Vikings) och Maria Doyle Kennedy (Redwater) som går med i casten. Tommy Tiernan Show, som glädje publiken på sin debut, återvänder i januari för en längre tid på 12 episoder. Dessutom finns det nya serier av nationalfavoriter, Operation Transformation och First Dates, och rugbystjärna Tommy Bowe förenar presentationslaget för semestern, Getaways.