Donald Trump stoppar folk från att gå på semester i USA

Donald Trump stoppar folk från att gå på semester i USA

Undersökningsresultaten har publicerats idag för att sammanfalla med öppnandet av World Travel Market-mässan på Excel Exhibition Centre i East London.

Några 1 025 semesterfirare och 1 622 resehandläggare deltog i undersökningen.

Kvinna fängslade i 6 månader för att skjuta pojkvän död i YouTube pranken gick fel

I januari introducerade Trump en kontroversiell verkställighetsorder som förbjuder besökare från sju muslimska länder, som sägs ha haft en stor inverkan på människors preferenser för att resa till USA.

Det så kallade muslimska förbudet kom bara några timmar efter premiärministern Theresa May blev den första utländska ledaren för att träffa honom i det ovala kontoret.

Presidenten sade att den åtgärd som senare utmanades vid domstolarna var nödvändig av säkerhetsskäl.

Tidigare bevis föreslog Trumps valmöte förra året hade en negativ inverkan på den amerikanska inkommande turismen.

Bara sex procent av de undersökta personerna sa att de är mer benägna att gå till USA nu (Bild: Olivier Douliery / Pool via Bloomberg)

Online-resebyrå Kayak rapporterade att 30 procent sjönk i sökningar efter flyg till USA efter att resultatet av presidentvalet bekräftades i november 2016.

Global Business Travel Association har förutsagt att en nedgång i turism kommer att resultera i 4,3 miljoner färre besökare i USA i år, värd en förlust på 7,4 miljarder dollar (5,7 miljarder).

Storbritannien kastar sin vikt bakom Storbritannien när världen sitter på gränsen till Cold War Two

WTM London talesman Paul Nelson sade: Det är nu tydligt bevis på att vissa människor släpps ut för att besöka USA.

Han sa att USA länge varit ett populärt resmål bland briterna.

USA är en av världens viktigaste destinationer, så det är viktigt att Amerika får meddelandet att det inte bara är öppet för besökare men att det fortsätter att vara ett varmt, välkomnande och bra värdemål, sa han.