Domare sprängpar för människohandel

Domare sprängpar för människohandel

RED DEER Behandling av tillfälliga utländska arbetstagare som ‘indentured servants’ tjänat två Red Deer Motel-ägare husarrest och en sträng rebuke från domaren, som kallade parets beteende ‘föraktligt’ och ‘skamligt’.

Och i domstolen att bevittna torsdagens dömande av Varinder och Ravinder Sidhu var ett par kvinnor som var tidigare anställda av paret, tog två av de sju tillfälliga utländska arbetarna till Kanada från Filippinerna för att arbeta på bensingatan motellet.

Ursprungligen anklagat för ett flertal invandrings- och anställningsbrott i samband med deras olagliga behandling av sina arbetstagare, men bara två av avgifterna drogs tillbaka av kronan.

I mars berättar Ravinder Sidhu skyldig att använda falsk eller vilseledande information för att få invandrararbetare till Kanada, medan Varinder Sidhu påstår sig skyldig till sju räkningar om att han inte behåller rätt anställningsrekord. Plosz, medan hans fru Ravinder dömdes till två år mindre än en dag för att bli tjänstgjord under husarrest.

Hon är också beordrad att ge upp sitt pass.

Den 10 månaders långa undersökningen av de två lanserades 2014 av provinsiella arbetsutredare, som överlämnade ärendet till RCMP.

De två var också noterade som företagsdirektörer för numrerade företag som driver närbutiken Holiday Liquor Store och Winks, som alla ligger längs bensingatan söder om Red Deer-stadens gränser.

Under sin undersökning beställde Alberta Employment Standards 83 000 dollar i skyldig löner utbetalad till drabbade anställda, plus 8 000 dollar i straff.

Undersökningen visade att de sju tillfälliga utländska arbetstagarna, ursprungligen från Filippinerna, tvingades leva i trånga förhållanden, betalades mindre än vad som beskrivs i anställningsavtalet och tvingades arbeta på parets närliggande bondgård.

Trots att de blivit lovade mer i sina kontrakt, betalades arbetstagare $ 10 per timme, med fyra dollar tillbaka till Sidhus som ‘återbetalning’. Övertidslönen uppgick till endast 7,50 dollar per timme.

Arbetare var också tvungna att olagligt arbeta en åtta timmars dag under en lokal Punjabi-gemenskapsfunktion, där Sidhus kompenserade sin personal med 50 dollar.

Domstolen hörde också att de två beordrade arbetarna att ljuga om sina arbetsförhållanden till de provinsiella arbetsutredarna under hotet om deportation. En domare sa att Sidhus hängde över sina anställda som en ‘konstant hammare’.

Under domen stod paret framför domstolen, huvudet höll lågt. När frågade om de hade något att säga, sade Varinder tyst ‘Tyvärr, herre.’

Medan Ravinder Sidhu uthärdat huvuddelen av skulden i frågan, sa domaren att hennes man Varinder bar sitt eget ansvar genom sin medkänsla och sa att det var uppenbart att båda visste vad de gjorde var fel.