domare recensioner uppgörelse dekret i spa bias rättegången Holiday kedjan medger tidigare diskrimin

domare recensioner uppgörelse dekret i spa bias rättegången Holiday kedjan medger tidigare diskriminering

28 februari 1991 med Sheridan Lyons

Holiday Universal Inc. storstadsområden, inklusive Baltimore, och gick med på att betala 9,5 miljoner dollar i skadestånd och att ge lediga medlemmar till svarta som var borta eller överladda för medlemskap. District Court i Baltimore, domare Joseph C. Howard sade att han skulle besluta imorgon om att acceptera den föreslagna förlikningen, vilket skulle avsluta ett ärende som ursprungligen arkiverades i december 1988 och planeras att gå till rättegång i måndags.

‘Jag har hört nog nu, tror jag, att avstå från juryn’, sa domare Howard.

Enligt Joseph M. Sellers, säger en av kärandena ‘advokater från Washington advokater’ kommittén för medborgerliga rättigheter enligt lag, Holiday i det föreslagna dekretet att det beklagar diskriminering ägde rum vid cirka 50 klubbar i Boston, Atlanta, Philadelphia, Washington och Baltimore.

Det föreslagna samtycke dekretet säger också att förvaltningen av Holiday s moderbolag, Bally Manufacturing Corp, skyller på tidigare förvaltning för diskrimineringen, som den fördömer.

Företaget säger vidare att det förbinder sig att fullgöra lagen om medborgerliga rättigheter och att anställa en civilrättslig direktör, och det lovar att disciplinera anställda som diskriminerar.

Utöver det sade Sellers att förlikningen ålägger Bally att utvidga bestämmelserna i avvecklingen till ytterligare 250 hälsoklubbar att den verkar under olika namn i hela USA, trots att moderbolaget inte var ett svarande i rättegången.

Herr Sellers sa att de diskriminerande rutinerna avslöjades i pretrialintervjuer med 60 till 70 anställda som sa att de hade fått höra att hålla blacks ur klubbarna. Två vice presidenter och tre distriktsförvaltare har därefter blivit avfyrade, sa han.

Företaget medger i bosättningen att vissa svarta, även om de accepterades som medlemmar, var begränsade till vissa klubbar i svarta stadsdelar, citerade mycket högre räntor, nekade finansiering och tvingades betala kontant för färre förmåner. Till exempel sa Mr. Sellers att svarta kan få veta att betala flera tusen dollar framåt medan vita mottog finansiering i upp till 36 månader för 25 dollar.

Typiskt för de angivna fallen var det för Gregory A. Kernan från Gaithersburg, en 37-årig biträdande chef för underhåll och utveckling för Prins George-avdelningen för rekreation och parker, som var den första käranden som listades i rättegången.

Han påminde igår att han svarade på en tv-reklam på sena kvällen för ett Holiday spa i Rockville, men ‘när jag visade upp min utnämning, var det för tre år sedan igår jag väntade en halvtimme eller mer och ingen kom ut. Andra med möten gick in, alla vita. ‘

Efter ytterligare väntan sa han att han fick höra att komma tillbaka nästa dag, när samma sak hände. Han försökte ringa ett möte i ytterligare två veckor, sa han och släppte sedan.

‘Självklart, de ville inte ha mig som medlem,’ sa han. ‘Jag trodde vid den tiden att det var mest diskret.’

När han fick reda på rättegången sa han att han blev ledande svarande för att ‘Jag har en 7-årig dotter. Jag vet vad mina föräldrar gick igenom på 20-talet, 30-talet, 40-talet och det jag gick igenom på 60-talet och 70-talet och jag var fast besluten att saker kommer att vara annorlunda för henne. ‘

I andra fall citerades svarta sökande på samma sätt av att följa medlemskapet genom att bli skyldig att göra möten för att besöka ett spa och sedan hållas väntar som vita var inblandade. Ofta fick de en kort tur eller ingen, en försäljningsskala som erbjöd färre funktioner och faciliteter och medlemskap alternativ till priser högre än den allmänna kursen.

Anställda berättade för att ha instruerats i dessa tekniker vid regionala försäljningsmöten och att göra noteringar på inloggningsböcker och säljare s arbetsblad, som ‘DNWAM’ för ‘vill inte vara medlem’ eller ‘$’, ‘M’ ’50’ och ‘8’, alla beteckningar för afrikanska amerikanska sökande, enligt W. Scott Blackmer, en käranden advokat.

En före detta chef i Atlanta gav ett förhandsmeddelande som berättade för ett besök från en nu avreserad vicepresident som klagade över att klubben var för mörk.

När chefen försäkrade honom om att det hade blivit repainted och var väl upplyst, använde verkställande ‘en rasepitel att säga att det fanns för många svarta i klubben’, säger advokat advokat Mark J. Leimkuhler i Washington.

Inga tester användes för att förbereda rättegången, sade advokaterna, men de kommer att användas för att se till att något avtal hålls.

Omkring 1300 personer har kontaktat advokaterna hittills, sa Sellers, och cirka 2 000 förväntas så småningom vara ersättningsberättigade. Avvecklingen ska annonseras, med en deadline den 30 maj för anspråk av någon som kan ha lidit diskriminering från 12 december 1985 till 27 februari 1991.

Betalningar skulle börja med 3,5 miljoner dollar den 30 mars och fortsätta till 1,5 miljoner dollar per år till och med mars 1995. De 16 kärandena som namnges som representanter i klasshandlingen skulle var och en få 10 000 dollar för sina extra ansträngningar. de andra skulle få $ 2500 till $ 3000, beroende på det slutliga antalet offer.