Domare öppnar 10 sökande

Domare öppnar 10 sökande

URBANA Tio advokater har ansökt om att dömandet lämnas om fem veckor av Champaign County Circuit Court Judge Mike Jones.

Högsta domstolen rättvisa Rita Garman träffade onsdagen i Urbana med medlemmar i hennes granskningskommitté för att gå över ansökningarna. De flesta sökandena har tidigare tillämpat för antingen associerade eller kretsdomar i sjätte kretsen.

Jones ‘-säte är bosatt domare, vilket innebär att den som kör måste endast väljas från Champaign County och inte de övriga fem länena i Sixth Judicial Circuit.

Två av sökandena Urbana advokater Chad Beckett och Ramona Sullivan är demokrater som redan har förklarat att de kör för andra rättssäten i Champaign County.

Beckett, som har en allmän praxis i Urbana, löper oupplösad i marspremiären för att bli hans partiets kandidat för att fylla sittplatsen i oktober 2016 genom Harry Clems pensionering.

Randy Rosenbaum utnämndes till Clem sits i oktober 2016 och kör i den republikanska primären mot Champaign advokat Sami Anderson för den partens nominering.

Ramona Sullivan, en assisterande Champaign County offentliga försvarare som representerar kunder belastade med misdemeanors, kör oupplösna i den demokratiska primären. Hon kommer att påta sig den republikanska domaren Roger Webber för domaret som hölls av Arnold Blockman, som avgick i september 2016. Advokat i Urbana-kontoret som hanterar brottförföljder.

Stanley Freeman, en Champaign advokat som koncentrerar sig på försäkringar och civilrättsliga försvar.

Sam Limentato, en Champaign-advokat som hanterar försäkringsskydd.

Troy Lozar, en assisterande stat s advokat i Champaign County som hanterar en felony caseload.

Mark Palmer, advokat för Högsta domstolen i Illinois för Professionalism, som arbetar mestadels i ett kontor som är värd av University of Illinois College of Law i Champaign.

Timothy Sullivan, en assisterande Champaign County stats advokat med en felony caseload.

Ruth Wyman, en urbana advokat med allmän praxis som innefattar familjerätt, fastighetsaffärer, brottsförsvar och annat civilt arbete.

Garman sa att hon hoppas att hon i mars kommer att få en potentiell kandidat att presentera till sina kollegor i Högsta domstolen i Illinois för utnämning, med tanken att den nya domaren skulle ta bänken i början av april.