Domare plats övervägd av Gennady Golovkin s team för potentiell rematch

Domare plats övervägd av Gennady Golovkin s team för potentiell rematch

Gennady Golovkin är ‘otillfredsställd, så vill han byta Saul Alvarez, bekräftade sin promotor Tom Loeffler, men de kommer att vara mer vaksamma med att acceptera Nevada utvalda tjänstemän för en andra kamp.

5 maj 2018, på den mexikanska semestern i Cinco de Mayo, ‘ger mest mening’, medan Golovkin-laget redan har ansett skäl att ha domare Adalaide Byrd, som kontroversiellt gjorde mål för helgens kamp i Canelos favör, hölls avgift för en eventuell omställning.

Byrd s 118 110 poäng (effektivt ger Canelo 10 av 12 rundor) i kombination med Dave Moretti 115 113 dom för Golovkin och Don Trella 114 114 säkerställde ett lott på lördag på Vegas ‘T Mobile Arena.

Vi kan inte sätta Gennadys karriär i väntan men [en rematch] är prioriterad. GGGs promotor Tom Loeffler

‘Gennady vill kämpa före maj, men om de begår en rematch måste vi se om det är vettigt. Vi kan inte sätta Gennadys karriär i väntan men [en rematch] är prioriterad, säger Loeffler uteslutande Sky Sports.

‘Gennady vill ha en rematch för att detta lämnade en otillfredsställd smak. Canelo sa att han inte ville slåss fram till maj men vi måste se om han vill ha en rematch.’

Loeffler bekräftade att han inte motsatte sig de tjänstemän som valdes av Nevada State Athletic Commission i förra veckan, men om en rematch skulle hållas i samma tillstånd skulle han vara mer kritisk.

Han förklarade också ‘det var ingen korruption eller samverkan’ vid bedömningen och skulle överväga att tilltala resultatet beroende på NSAC: s interna utredning om poängen. ‘Vi skulle inte vara tveksamma om att komma tillbaka till Nevada men vi skulle vara mer selektiv med de tjänstemän som tilldelades, ‘sa Loeffler.’ [Byrds] poängsystem passar inte GGGs stil, så det ger ett argument att hon inte är involverad.

‘Jag kan inte skylla Vegas. [Trella], som gjorde ett oavgjort, var från östkusten och vi har aldrig haft något problem med honom tidigare. Domaren Kenny Bayless gjorde ett utmärkt jobb. Så två av tre Vegas tjänstemän var bra, den från östkusten drabbade, då var den andra [Byrd].

‘Om [Trella] inte drackade skulle vi inte prata om [Byrds s scorecard]. Så vi kan inte ta allt skuld på Byrd. [Trella] måste också hållas ansvarig.

‘Vi kan överklaga om det finns en särskild anledning till att en domare inte ska väljas. Byrd har överklagats för en Vasyl Lomachenko-kamp innan. Jag tittade på den övergripande gruppen [förra veckan] och jag var OK, fastän [Golovkin s trainer Abel Sanchez] hade bekymmer med Byrd. Jag tänkte att Moretti och Trella hade dömt flera slagsmål av oss i det förflutna. Uppriktigt sagt, så hade Byrd och vi har aldrig haft något problem förut, så det fanns ingen anledning att diskvalificera någon av dessa tre tjänstemän. ‘

Dömande enligt NSAC: s jurisdiktion innebär att Loeffler omprövar alternativ för rematchen på andra platser som först presenterade sig innan Vegas överenskommits.

Om det finns en rematch bör Dallas vara högst upp på listan. Men Madison Square Garden gjorde ett erbjudande [för första matchen] som skulle ha varit en rekordport för New York. GGGs promotor Tom Loeffler

‘Om det finns en rematch bör Dallas vara högst upp på listan,’ menade Madison Square Garden ett erbjudande [för första kampen] som skulle ha varit en rekordport för New York.

‘Efter att ha sett den enorma atmosfären på Wembley Stadium [för Anthony Joshua Wladimir Klitschko] var jag alltid en fan av att gå till AT-stadion där vi kunde ha sålt 100 000 biljetter.’

Miguel Cotto skulle vara en ledande tävlande för att slåss Golovkin senare i år, om den oslagna mellanviktens världsmästare bestämde sig för att tävla innan han fanns med Canelo, bekräftades det.