DNR för att stänga Mille Lacs walleye säsongen Sept

DNR för att stänga Mille Lacs walleye säsongen Sept

Beräknad hakad mortalitetsskörd överstiger kvoten med mer än 16 000 pund

Efter åtta Chippewa-band uttryckte starka bekymmer, kommer Minnesota Department of Natural Resources att stänga Mille Lacs Lake fångst och släppa walleye säsongen tisdag 6 september.

Varmvattentemperaturer och höga fångstmängder på Mille Lacs under juli och augusti ledde till högre än förväntad kopplingsdödlighet en uppskattning av antalet fiskar som dör efter att ha blivit fångade och återvände till vattnet. Statens aktuella beräknade walleye skörden är 45.276 pounds, överskrider den ursprungliga statliga kvoten med 16 676 pounds.

Staten bestämde sig tidigare denna månad för att hålla walleye-fisket öppet oroat för inverkan av en tidig nedläggning på arealekonomin. Den fångst och släpp bara reglerna på Mille Lacs bevarar framgångsrikt sjöns framtida gybbefolkning av walleye.

Med tanke på bandledarnas starka bekymmer kommer staten att stänga sjöens walleyesäsong efter arbetsdagen helgdag.

Tilldelningen 2016 fastställd av banden och DNR i januari var 40 000 pund 28 600 för statslicensierade fiskare och 11 400 för stamfiske. Åtta Chippewa-band håller traktaträttigheter till Mille Lacs Lake.

‘Även om statens beräknade övertagande inte utgör en bevaranderisk för sjöens walleye-befolkning, känner vi igen den inverkan som fortsatt fiske skulle kunna ha på vårt förhållande till banden, säger kommissionär Tom Landwehr, kommissionär för kommissionär DNR. Tisdagen den 6 september kommer sjön ‘s fångst och släpp endast walleye säsongen stängas. Fiske för andra arter är öppen. Lossningen kommer att vara i kraft till onsdag den 30 november.

Förutom sitt rykte för walleyefiske i världsklass har Mille Lacs också blivit en av de främsta platserna för nordliga gädda, muskie och små munfiskfiske och i september kommer det att vara värd för årets mästerskap för Bassmaster Elite Series.

‘Vi uppmuntrar verkligen fiskare att fortsätta att besöka Mille Lacs-området denna säsong för att dra nytta av det fenomenala fisket efter andra troféarter,’ sade Landwehr. ‘I höstas blev en världsrekordmuskie fångad och släppt på Mille Lacs av ​​en flugfiskare, och sportfiskare rapporterar utmärkta fångstpriser igen i år.’

Liksom under de senaste åren kommer DNR att bedriva fallstudier för att bestämma hälsan hos walleye-befolkningen. Data från dessa undersökningar kommer att bidra till att bestämma framtida årstider.

DNR satsar fortsatt på forskning för att förbättra insynen och förvaltningen av sjöns fiskeri, inklusive pågående avancerad forskning kring dödlighet, tillsats av vattentemperaturmätare på fler platser och djupare djup och ytterligare teknisk arbete som undersöker den förändrade ekologin och livsmedel av Mille Lacs, inklusive potentiella effekter av invasiva arter.