Djupfrysta båtoperationer över Kanada efter lovande start

Djupfrysta båtoperationer över Kanada efter lovande start

KALGARI Bitter förkylning i mellersta delen av Kanada har minskat antalet skidåkare på backarna under julhelgdagens högsäsong, snabba industrins optimism förstärkt av bra tidiga snöförhållanden och starka utländska besökares intresse på grund av den svaga kanadensiska dollarn. Den kalla snapen förväntas vara kvar hela helgen.

Vid Mont Tremblant norr om Montreal var backarna aktiva med semesterpaketköpare, många från USA, enligt Annique Aird, vice vd för försäljning och marknadsföring.

blev kall här de senaste dagarna vilket gör det mer utmanande men folk klä sig bra och skidar fortfarande. Uppsidan är de riktigt blå himmeldagarna, sa hon.

Hon medgav att orten ser färre dagsbesökare på grund av de låga temperaturerna.

Bilden var mindre optimistisk vid Mount St. Louis Moonstone, cirka 145 kilometer norr om Toronto, som inte har plats på plats och är beroende av dagskidåkare att fylla sina backar, med cirka 30 procent av sina årliga besök under julperioden.

27, 28 och 29 bör vara de mest trafikerade dagarna på julhelgen och vår närvaro hittills har varit ungefär hälften av vad vi normalt har, säger generalchef Robert Huter. Han tillfogade det kalla medlet skidåkare saknar snöförhållanden för denna tid på året. mest skidregioner i väst, temperaturer var också i minus 20s C.

Några kullar förändrade hur de erbjuder tjänster som skidlektioner, med mer frekventa raster att värma upp på grund av förkylningen men Christopher Nicolson, VD för Kanada West Ski Areas Association, sa att han inte hört talas om några stängningar.

Han sa att människor som pre-bokade sina semester för semestern kommer att komma ändå, men förkylningen kommer att avskräcka lokala skidåkare. Greenback dirigerar fler internationella gäster till Kanada och håller kanadensare hemma.

Dollarn handlar på cirka 80 cent USA, upp från cirka 74 cent USA för ett år sedan. Det var i nivå med ungefär fem år sedan.

du planerar din skidsemester, och du tittar österut och du ser västerut, det är ett övertygande argument att du går till dessa världsklassorter (i Kanada) om du tittar på dina dollar, sa han. orter erbjuder rabatter för att bättre konkurrera med sina kanadensiska rivaler. besökare i Quebec skidorter i fjol steg 32 procent till 242.000, det högsta på minst tre årstider, och trenden fortsätter i år.

Han sade att det kalla vädret skadar Quebec Hills, med viss rapportering så mycket som 80 procent färre skidåkare än normalt.

Vissa skidorter har också stängt tidigt eller skar tillbaka på nattskidåkning under ett avtal med Hydro Quebec för att minska elanvändningen under tider med hög efterfrågan, en situation som också är kopplad till det extrema kylväder.

verkligen betydande. För oss är julen en del av året vi kan sakna, sa Juneau. Vi hade en stark säsongstart så det gav oss lite av en kudde. kallt väder påverkar inte alla större skidorter i Kanada.

Vid Whistler Blackcomb, 120 kilometer norr om Vancouver, var prognosen fredagen högst minus 8 C, med 15 centimeter ny snö.

hamnar med snö just nu och har sett 30 centimeter på två dagar, säger talsman Marc Riddell. 96 till 97 procent av vår terräng är öppen. sade snöförhållandena att resorten kunde öppna en vecka tidigt i år men skulle inte kommentera närvaro.