DIY Coffee Harvest

DIY Coffee Harvest

Steg 1: Hitta en lämplig kaffeplattaDetta är kaffeproduktionen jag köpte för $ 30 på eBay för några år sedan. Kaffe ‘växter’ är faktiskt små kaffeträd och kommer att bli ganska stora under sin livstid. Gruvan var ungefär en fot och en halv lång när jag fick den, men är ganska stor idag och sitter i en 30 gallon kruka. Träet stannar ute under vår och sommar, men det kommer in innanför den första frosten på hösten. Jag håller den trimmad till behållarens storlek. (Om du undrar, bor jag i zon 7a) Det finns gott om onlinskolor som säljer kaffeträd och du bör leta efter arten Coffea arabica som producerar bönen som vi är mest kända för i Nordamerika. Be patient med din träd och ta hand om det. Det måste mogna innan det kommer att blomma och frukt och det kan ta några år. Jag talade med en man ner i Honduras för några veckor sedan som sa att några av de kaffe träd som vuxit ner där har bönor som blir gula när det är moget bingo! Kaffebönan är i mitten av ‘körsbär’ och frukten måste höljas för att få bönan. Jag blötläggde dem i vatten en stund för att lossa skålen, men det var verkligen inte nödvändigt för att de var mest mogna. Det tog mig ungefär en och en halv timme att skaka dem alla, vilket resulterade i ungefär 1/2 pund. I kommersiell produktion sätts bönor antingen i industriella medelstorkar eller kvar i den varma solen i 10 dagar eller så att torka. Jag ställer in dehydratorn i lägsta inställning och förväntar mig att de är redo att rosta om några dagar:) När du äntligen har torkat dem märker du att det finns en annan skinka runt bönan som måste tas bort. Jag köpte det här för några år sedan för 150 kronor, och använd den för att steka gröna kaffebönor köper jag online till mina specs. Den var perfekt för de homegrown bönorna. Jag satte den i en 11 minuters cykel, mörkt rost. Bönorna kom ut perfekt lite oljiga, bark brun svart i färg och mycket aromatisk. Lukten var fantastiskt mer ‘fruktig’ än de kommersiella bönorna som vi har rostat. Till slipen! Steg 5: Brew! Jag föredrar en fransk press för att brygga min kaffe och resultatet var fantastisk. Min ölbryggningspartner Dan frivillig till att vara marsvin och blev omedelbart golvad av resultatet. Det var utmärkt kaffe väldigt starkt som en Kona men mörk och rik som en espresso. Jag blev positivt överraskad. När allt var sagt och gjort, fick vi ca 5 koppar totalt och en bra koffeinbröst. Överallt var mitt hemgjorda kaffe troligen bättre än någon av de andra gröna bönorna som jag har rostat under åren. Bönans friskhet var förmodligen nyckeln Flera kaffe ‘experter’ berättade för mig att det inte skulle smaka bra och det var slöseri med tid att ens försöka detta att bönor behövde odlas i ett visst klimat på sådan och sådan höjd etc. kommer att uppdatera när jag har försökt. Under tiden har jag, på grund av all den läsning jag har gjort på ämnet över hela världen, satt ihop en resurs om att växa en kaffeplant. Det kan vara värt att kolla in? Spikec 1 år sedanReplyHey, det här är ett enkelt projekt, håll det bara i en stor kruka så att du kan flytta den inomhus när det blir kallt (om du inte är i zon 10 11). För mig var det här en enda knep ponny när vi skördade och drack det vi var nöjda med! Det är fortfarande den bästa koppen kaffe jag någonsin haft men det är mycket lättare att rosta din egen eller bara köpa oljiga franska roastbönor på en bra kaffepost. Jag slutade upp som ger mitt träd till min syster som bor i S. FL. Det växer fortfarande som en banshee men hon kommer aldrig att komma runt för att skörda den. En gång, lycka till, det här är definitivt en bra strävan! PremiumBean 1 år sedanReplystinging 4 För många år sedan var ReffsSuper imponerad. Hade trodde att det måste vara möjligt, men det var bra att se att det var dags att börja sluta. Stort arbete. Det är ännu värt att göra, bara för att de flesta inte tycker att de är värda att göra.